Hur går ett besök till?

Naprapaten undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och nedsatt funktion i hela kroppen. I behandlingen ses funktionen över både skelett och leder men även mjukdelar såsom muskler. Naprapaten utför en specifik manuell terapi kallad ledjustering, även kallad ledmanipulation för att specifikt smärtlindra besvär riktade mot kroppens leder. Detta i kombination med mjukdelsbehandling så som massage, bindvävstekniker och stretching leder till att besvären du söker för minskar.

Andra populär behandlingar som kompletterar de manuella teknikerna är akupunktur eller elektroterapi såsom TENS och stötvågsbehandling. För att nå ett resultat som håller i sig är det viktigt att fullfölja rehabiliteringen med hjälp av de individuellt satta träningsprogrammen samt de råd du fått med dig från dina besök.

Inför behandling​

För att förenkla undersökningen är det ofta fördelaktigt att patienten klär av sig till underkläder, alternativt korta shorts och sport-BH. Om du har pågående infektion, feber eller allmän sjukdomskänsla bör du avstå behandling.

Besök avbokade senare än 24 timmar före utsatt behandlingstid debiteras fullt pris.

Under behandling​

Behandlingen bygger på 3 steg

1. Fastställa grundorsaken till dina besvär.

2. Kombinera olika behandlingar för direkt hjälp.

3. Följa upp resultatet av behandlingen och skräddarsy en personlig plan för ett långvarigt resultat.

Det är även viktigt att du får svar på följande frågor:
• Vad som gör ont
• Hur du ska förhålla dig till smärtan
• Vad du själv kan göra för att besvären ska minska
• Hur lång tid du kan förvänta dig att det tar för att bli smärtfri
• Om det finns övningar du kan göra för att uppnå smärtfrihet.

Efter behandling​

Det är vanligt att man känner sig lite öm i kroppen efter behandlingen. Ömheten kan sitta i ett par timmar och ibland kan man uppleva viss träningsvärksliknande känsla upp till 2 dagar efteråt.

Boka tid idag

Upplever du smärta, obehag eller brist på energi? Du kan enkelt boka din tid idag genom vårt bokningssystem eller kontakta oss direkt via de uppgifter som finns här på vår webbplats.